Witaj! (Jak masz na imię?!)
Bardzo mi miło, że znowu mi odpowiedziałeś, bo bardzo liczyłam na Twoją odpowiedź. I odpowiedziałeś, z czego jestem bardzo zadowolona!
Nie wiem o czym mówisz. Jeśli uważasz, że wysyłam ci SMS-y tylko z powodu twoich pieniędzy, to się mylisz. W końcu naprawdę chcę znaleźć godnego człowieka. Którego będę kochał i który będzie mnie kochał. I uwierzę, że mogę go znaleźć. Może to będziesz ty. Kto wie.
Przede wszystkim chciałabym Ci zdradzić małą tajemnicę. Nie powiedziałam ci o niej w pierwszym e-mailu, bo bałam się, że to cię odstraszy. Ale nie mogę tego dłużej ukrywać, bo musimy być ze sobą szczerzy. Proszę, spróbuj mnie zrozumieć. Więc teraz mieszkam w Rosji. Urodziłam się tu i wychowałam. Miasto, w którym mieszkam, nazywa się Krasnoufimsk (Sverdlovsk oblast). Jest to małe prowincjonalne miasto w centrum Rosji, w którym toczy się ciche i spokojne życie. Nawiasem mówiąc, będę się zastanawiać, czy powiesz mi więcej o miejscu, w którym mieszkasz. Chciałabym opowiedzieć więcej o mojej rodzinie. Byłem jedynym dzieckiem moich rodziców, więc nie mam rodzeństwa. Moi rodzice byli szczęśliwi, kiedy się urodziłam. Mieszkali razem przez piętnaście lat, ale potem się rozwiedli. Bardzo mnie to bolało, gdy nasza rodzina się rozpadła. Rodzice próbowali mnie przed tym uchronić, ale i tak rozumiałam, co się dzieje w naszej rodzinie. Nie można było nie zauważyć skandali, które miały miejsce między nimi. A te skandale zdarzały się coraz częściej. W końcu rozwiedli się, a ojciec wyjechał do innego miasta. Pozostaję z nim w kontakcie do tej pory, ale zdarza się to dość rzadko. Ma teraz nową rodzinę, nowe życie. Jeśli chodzi o moją matkę, została ze mną i nadal mnie wychowywała. Jestem jej wdzięczna za wszystko, co dla mnie zrobiła. Nawet po rozwodzie z ojcem nie opuściła rąk. Wręcz przeciwnie, kochała mnie dwa razy bardziej, abym nie martwiła się o naszą rozpadającą się rodzinę. Jej miłość i troska bardzo mi pomogły w tym trudnym okresie. Nie mieszkamy teraz z moją matką. Mieszkam sama, ale często ją odwiedzam. Moja matka mieszka w wiosce w pobliżu miasta, w którym teraz mieszkam. Nie poznała nikogo, odkąd rozwiodła się z moim tatą, więc ona też mieszka sama. Mówiąc o mnie, nigdy nie byłam mężatką i nie mam dzieci. Oto krótka historia mojego życia, ale powiem więcej w następnym e-mailu. I proszę cię, powiedz mi więcej o swoim życiu, bo chcę cię poznać jak najlepiej. Będę zainteresowany!
Jak powiedziałam ci w pierwszym liście, że jestem zmęczona samotnością. Tak, mam matkę, ale chcę znaleźć miłość. Chcę być szczęśliwą kobietą! Chcę wierzyć, że moja druga połowa wkrótce mnie znajdzie. Nie wiem, jak szybko to nastąpi, ale nie poddaję się. I nadal szukam prawdziwej miłości, ponieważ nadal wierzę, że taka miłość istnieje. Czy wierzysz w prawdziwą miłość?
Pewnie już zauważyłeś, że wysłałam ci nowe zdjęcia w e-mailu. I mam nadzieję, że ci się podobało (uśmiech).
Kończę mój list, ale będę czekać na Twoją odpowiedź ponownie.
Elena.